Skip to main content

Honing uit de Walsberg

Pure honing uit de Walsberg zonder toevoegingen. Bijen verzamelen nectar en stuifmeel van bloemen en zorgen zo voor bestuiving van (fruit)bomen, bloemen en planten. De bijen verdampen het vocht uit de verzamelde nectar en voegen er enzymen aan toe.

In onze Bijentuin staan 6 bijenkasten.

We controleren de bijenvolken regelmatig om te kijken of er honingoverschotten zijn. Pas als dit het geval is, oogst en slingert de imker de honing uit de raten.

We slingeren 2x per jaar. Voorjaarshoning in mei, najaarshoning in juli. Wij oogsten deze honing om het vervolgens koud slingeren. De geslingerde honing gaat daarna zonder enige verhitting in de pot.

Onze honing is altijd onbewerkt, onderhit en ongefilterd. De honing wordt uit de raat alleen gezeefd en gaat daarna direct de pot in.

Honing is een natuurproduct, door bijen gemaakt van nectar. De nectar wordt door de bijen ingedikt tot honing. Door het suikergehalte blijft honing jaren goed. Na verloop van tijd kan honing kristalliseren. Dit is op te lossen door de honing voorzichtig te verwarmen, bijvoorbeeld door de pot in een pannetje warm water te zetten. Niet verwarmen boven de veertig graden, want dan gaan de enzymen verloren die honing zo gezond maken en de unieke smaak geven.

Crêmehoning kristalliseert niet en blijft smeerbaar, omdat het kleinere kristallen bevat. Deze kristallen zijn ontstaan tijdens het roeren. In heldere honing kunnen grotere kristallen ontstaan die uiteindelijk hard worden, maar niets aan de smaak veranderen.

Onze honing is te koop bij het Streeckhuys.

Streeckhuys Deurne
Haageind 24
5751 BC Deurne

Streeckhuys Helmond
Brouwhorst 19
5704 EG Helmond

Streeckhuys Gemert
Nieuwstraat 47
5421 KN Gemert

Adress

Kuilvenweg 6
5752RR Deurne

Connect

Mail: info@byloes.com

Close Menu

The Castle

Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

 

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com